8 Şubat 2018 Perşembe

Akışkan sözcükler - 5️⃣

 İnsan varlığına ait deneyimli ezilmelerin tespit kağıtlarını astığım paslı panoları tutuşturmak için daha kaç yetersiz yangınla boğuşmam gerekir? Yeterli yangını kaç odun sağlar bu konuda hassas bilgi gerekir.



Hangi yok dibine çökerken vücut verecek toprak, keyifli entrikalar diyarına doğan taze bebeğe? Parmakların derin çöllerde yabancılık çekecek bebek. Ellerin kumları arar senin. Ellerin neyi bulacağını bilmez. Neyi aradığını bile bilmez. Karakterin eline tutuşturulanlardır. Sen hayvanlar arasında en bahtsızı oldun. Sen konuksevmez çöllere doğdun.

Hepimiz teker teker delice savruluruz, bunu sevemeyiz. Savruluşta paniktir esas olan diye inanır korkak. Ensesinde panikten başka bir şey bulamayarak. Rüzgara binmeyi bilmeyendir kendisi. Rüzgara binene nefestir doğadan gelen her esiş oysa ki.

Arakladığımı sanıp mutlu olduğum her uyku, fark ediyorum ki hiç benimsenmemiş. Fırsat ve tilkilik sandığım her çalış,  bitkin bir sona dönüşüyor böylece ve öylece. Bunlar rüzgara binmek şöyle dursun, rüzgarı yutup boğulduğum anlar.

Boğuldum demelerin hepsi hiçbir yere uyamayıştan ibaret. Artık bir yere uyamayacak hale gelmesi zihnin. Sağladığı son uyumları da geri dönüşüme atar hiç olmazsa. Geri dönüşüm, seri ölüşüm. Delirmenin akıntısına gür çağlar. Delirmenin nehrinde de iki kere yıkanılmıyor, Heraklit'e söyleyin haberi olsun. Nehirlere atlayıp durmasın.


Ne çiçek ölür, ne su kurur sevgi sahibi toprakların koynunda. Rızasız varlığım olsa olsa dikenlerin içinde bir pamuk. Bilinçsiz akan bir ezelilik. Öylesine bir orada bulunuş hayat diye ağza tıkılan bu saman. Bildiğimi sandığım her şey, aklımdaki bıçaklı yatağa uzanır benimle birlikte. Gördüklerim bana en ait olmayandır.

İnsan

Öğrendikleri ve ezberleriyle burada.
“I think... if it is true that there are as many minds as there are heads, then there are as many kinds of love as there are hearts.”
― Leo Tolstoy, Anna Karenina

“The mind is not a vessel to be filled, but a fire to be kindled.”
― Plutarch

“Your mind is working at its best when you're being paranoid. You explore every avenue and possibility of your situation at high speed with total clarity.”
― Banksy

“The face is a picture of the mind with the eyes as its interpreter.”
― Marcus Tullius Cicero

“Biology gives you a brain. Life turns it into a mind.”
― Jeffrey Eugenides